Wat is een Regular bootcamp?

Bootcamp komt oorspronkelijk uit het leger. Het is een fysieke training die buiten plaats vindt. Bij deze training wordt veelal gebruik gemaakt van het eigen lichaamsgewicht en de elementen die de omgeving te bieden heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld zand, heuvels, bankjes etc. Deze training wordt aangevuld met trainings- en organisatievormen uit de fitness zoals core, balans, plyometrie en kracht.

Waarom deelnemen aan een regular bootcamp en voor wie is het geschikt?

Door aan bootcamptraining mee te doen gaat je lichaam totaal reconstrueren omdat er in deze trainingen alle CLUKS aan bod komen (coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht en snelheid). Doordat er  oefeningen met verschillende differentiaties en intensiteit aangeboden worden is de bootcamp geschikt voor zowel beginners als gevorderden sporters.

Ook leer je nieuwe mensen kennen die ook allemaal hun eigen sportdoel hebben. Bijv. fitter worden, afvallen en/of sterker worden. Als groep trek je elkaar door de oefeningen heen en motiveer je elkaar. Bootcamp is niet alleen maar afzien zoals sommige mensen denken. Er wordt ook lol gemaakt door competitie games waarbij er samengewerkt moet worden om de andere groep in te maken.

Bootcamp Tire Jump