Mijn naam is Chantal Heubel en woonachtig in Geleen.
Sinds 7 jaar sport ik intensief en heb ik veel persoonlijke doelen behaald door te trainen. Toen ik begon met sporten woog ik bijna 80 kilo en rookte. Ik wilde graag starten met Krav Maga. Echter, bij de warming-up kwam ik al er heel gauw achter dat als ik dit wilde gaan doen, ik de sigaret echt vaarwel moest zeggen. Vanaf de volgende dag heb ik geen sigaret meer aangeraakt. Ik ging flink trainen en ook andere trainingen uitproberen zoals kickboksen, functionele fitness en mobiliteit waarbij conditie, lenigheid en uithoudingsvermogen flink getraind werden. Door zo fysiek bezig te zijn ontdekte ik dat mijn lichaam meer kon dan dat ik ooit had gedacht. Ik leerde door te zetten en af te maken waar ik aan begon. Ik voelde dat ik na de trainingen heel moe, maar écht voldaan was. Na iedere training gierde de endorfine door mijn lijf.

Na een vrij korte tijd merkte ik dat mijn uithoudingsvermogen, kracht, lenigheid en coördinatie al flink verbeterd was. Ook begon ik flink af te vallen en strakker te worden. Uiteindelijk heb ik het voor mekaar gekregen weer in de kleren te passen van wat ik voor mijn zwangerschappen droeg. Wie had dat nou ooit gedacht?! Dit allemaal gedaan op eigen kracht.

Opgeven komt niet voor in mijn vocabulaire. Ook ik heb verschillende tegenslagen gehad. Ik liep verschillende blessures op, sterfgevallen in mijn familie en ik raakte mijn werk kwijt. Dit hadden allemaal excuses kunnen zijn om niet te hoeven of te kunnen trainen. Ik ben hierdoor alleen maar harder gaan trainen, in plaats van weer een sigaret aan te steken of ongezonde snacks naar binnen te werken om te denken dat dat de pijn zou verzachten. Ik wilde mij hier niet door uit het veld laten slaan en ben gewoon door blijven trainen, ondanks dat ik de bodem van de put aangeraakt heb. Sporten was mijn ontspanning en mijn uitlaatklep geworden. Ook met o.a. kuitblessures ben ik gewoon blijven doortrainen. Ik keek naar de oefeningen die ik wél nog kon doen. Kijk naar wat je kan! Doe wat je kan.

Een aantal jaren later bedacht ik mij dat ik, net als mijn trainer destijds, ook graag andere mensen wilde gaan helpen om hun persoonlijke doelen te bereiken. En daarom heb ik twee jaar geleden mijn Fitnesstrainer A trainer diploma gehaald. In 2022 heb ik de opleidingen kickboksinstructeur, Boxing 45 en bootcampinstructeur succesvol behaald. Ondertussen ben ik bij diverse sportscholen verschillende trainingen gaan volgen. Ook hier heb ik veel geleerd. Ik heb ervaring in het geven van bootcamptrainingen, HIIT boks trainingen, jumplessen en personal trainingen. 

Ik hou van trainingen geven en mensen te helpen om hun sportdoelen te bereiken. Ook vind ik het leuk om mensen te stimuleren en motiveren het beste uit zichzelf te halen. Ik kan ervan genieten als mensen progressie maken en zelf hun lichaam positief zien veranderen, zelfvertrouwen op te bouwen en trots op zichzelf te zijn na een training. 

Wil je ook graag een Total Body Recontruction? Ik nodig iedereen van harte uit om een proefles te volgen en een gesprek met mij aan te gaan over je persoonlijke trainingsdoelen. Dan gaan we hier samen mee aan de slag!

Voor het overzicht van mijn actieve diploma’s en registratie bij Fitned.nl van NL actief kun je terecht op de volgende website:

Sportieve groet,
Chantal